De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tweedegraadsvergelijking oplossen zonder discriminant

Hoe kan je de tweedegraadsvergelijking -2x2+5x -5 = 0 oplossen zonder de discriminant te gebruiken?

Inès
2de graad ASO - dinsdag 15 november 2011

Antwoord

Als je op zoek bent naar reële oplossingen:

-2x2+5x-5=0
2x2-5x+5=0
x2-21/2x+21/2=0
(x-11/4)2-19/16+21/2=0
(x-11/4)2+15/16=0
(x-11/4)2=-15/16

Geen oplossing dus.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 november 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3