De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functies en grafieken

Mijn vraag is al reeds opgelost maar ik kan niet verder. de vraag was: Bepaal de coördinaten van de top van de parabool door de punten (2,0) en (6,0) en die de rechte y=6 snijdt in het punt met als eerste coördinaat getal 8?
Ik ben nu verder met het antwoord dat het x-coördinaat 4 is maar ik snap niet hoe ik het y-coordinaat zo moet vinden? Door de 6 van het punt (8,6) bij y=a(x-2)(x-6)?

Birte
2de graad ASO - maandag 7 november 2011

Antwoord

Volgens Coördinaten van de top van een tweedegraads functie is het functievoorschrift gelijk aan:

f(x)=1/2(x-2)(x-6)

Dus wat is dan f(4)?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 7 november 2011
 Re: Functies en grafieken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3