De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoek bepalen

Vb. -1 + 3Öj

Je kan makkelijk tg ß bepalen door 3Ö te delen door -1

Maar er staat in mijn notities een andere manier om deze hoek te bereken. Maar heb enkel dit genoteerd: tg ß = sin ß / cos ß . Maar hoe bereken je nu de sinus en cosinus van : -1 + 3Öj

Mozfat
Student Hoger Onderwijs België - zondag 6 november 2011

Antwoord

Hallo

Je vraag is me niet heel duidelijk, maar ik veronderstel dat je het volgende bedoelt.

Je kunt dus de tg ß berekenen.

De cos ß kun je dan berekenen uit : 1 + tg2ß = 1/cos2ß (volgt uit de hoofdformule : cos2ß + sin2ß = 1)

En als je cos ß kent, kun je sin ß brekenen uit de hoofdformule.
Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 7 november 2011



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb