De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Vergelijking van een parabool opstellen

 Dit is een reactie op vraag 66078 
oke!

ik vind dan de vergelijking y = -1/3x2 + 0,75

Dan zoek ik de nulpunten ik vindt dan: -3/2 en 3/2, ik moet de 3/2 = 1,5 nemen omdat deze positief is!

dus de kangoeroe springt 1,5 meter ver!

klopt dit?

bedankt voor de hulp!

Chris
2de graad ASO - donderdag 3 november 2011

Antwoord

Bijna goed: je vergelijking klopt, je hebt ook de juist nulpunten berekend. Maar kijk nog eens goed in je schets wat de betekenis is van deze nulpunten:

Bij x=-3/2 meter komt de kangeroe op 0,48 meter hoog. Hierna komt de kangeroe nog hoger (top bij x=0, hoogte=0,75) en gaat weer dalen. Bij x=+3/2 meter is hij weer op 0,48.

Dus: de kangeroe is vanaf x=-3/2 tot x=+3/2 hoger dan 0,48. In totaal dus 6/2 = 3 meter.

OK?

GHvD
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 november 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3