De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijking van een parabool opstellen

 Dit is een reactie op vraag 66074 
Oke. dan heb ik dus de punten :

top A (0, 3/4)
P (-0,9;0,48)
Q (0,9;0,48)

als ik deze dan invul krijg ik dit:

c = 3/4
0,48 = 0,81a - 0,9b + c
0,48 = 0,81a + 0,9b + c

maar bij de 2 laatste staat 0,48 = telkens iets anders?

Dus dit snap ik niet tegoei!?

Chris
2de graad ASO - woensdag 2 november 2011

Antwoord

Je bent een belangrijke stap verder. Je vergelijkingen kloppen ook (in de 2e en 3e vergelijking mag je voor c ook alvast 0,75 invullen).

Nu gaan we a en b oplossen. Dit kan je netjes via substitutie doen, bijvoorbeeld door vergelijking 2 zo te schrijven:

0,81a = 0,48 - 0,75 + 0,9b

Vul dit in vergelijking 3 in, en je vindt: b=0 (controleer dit zelf!)

Eigenlijk zag je dit al aankomen: hoe kan 'iets - 0,9b' hetzelfde zijn als 'iets + 0,9b', namelijk 0,48? Juist, bij b=0!

Kan je a nu zelf uitrekenen?

GHvD
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 november 2011
 Re: Re: Re: Vergelijking van een parabool opstellen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3