De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vereenvoudigen van goniometrische bewijzen

ik heb vandaag een 10-tal oef als huiswerk gekregen maar ik kan er 3 niet oplossen

1) Bewijs voor elke a

cos { (7pi/6)+(a)} + sin{(pi/3)+a}= sin a

a= alfa !

2) Vereenvoudig

(sin12x - sin6x)/( cos 12x + cos6x)

3) Vereenvoudig

( sinx + sin3x + 2*sin2x) / (cosx + cos3x+ 2cos3x)

mustaf
2de graad ASO - zaterdag 3 september 2011

Antwoord

Hallo

1)
Schrijf sin(p/3+a) als cos(p/2-(p/3+a)) = cos(p/6-a)
Eigenschap : sin(a) = cos(p/2-a) (complementaire hoeken)
Gebruik nu de gepaste formule van Simpson en werk uit

2)
Gebruik zowel in de teller als in de noemer de gepaste formule van Simpson en vereenvoudig.

3)
Gebruik zowel in de teller als in de noemer de gepaste formule van Simpson voor de eerste twee termen.
Je kunt gemeenschappelijke factoren afzonderen en vereenvoudigen.

Lukt het zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 september 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3