De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Wortels vierkantsvergelijking

 Dit is een reactie op vraag 65562 
Moet ik dan verder werken met de vierkantswortel van (4m2+12m+41)?

Brian
2de graad ASO - maandag 22 augustus 2011

Antwoord

De vergelijking oplossen kan met de abc-formule. Hierbij geldt:

a=-2
b=2m-5
c=3-m

D=4m2-28m+49=(2m-7)2

Komt dat even fijn uit!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 augustus 2011
 Re: Re: Wortels vierkantsvergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3