De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oefening raaklijnen aan cirkel

 Dit is een reactie op vraag 64919 
Congruentie bewijzen in die driehoeken is geen probleem. Maar ik zie dan niet in hoe ik bewijs dat dan hoek O rechthoekig is in de driehoek AOB?

Kevin
2de graad ASO - zondag 8 mei 2011

Antwoord

Uit de congruentie volgt hoek AOQ=hoek AOP en ook hoek POB=hoek BOR.
Aangezien a en b evenwijdig zijn is hoek QOR een gestrekte hoek.
Dus hoek AOQ+hoek AOP+hoek POB+hoek BOR=180 graden.
Dus 2ˇhoek AOP+2ˇhoek POB=180 graden.
Daaruit volgt dat hoek AOB=hoek AOP+hoek POB=90 graden.
Mooi nietwaar?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 mei 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3