De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Onbind in factoren

ontbind :
z4+z2+1

ik weet echt niet hoe dit moet

liese
3de graad ASO - woensdag 2 februari 2011

Antwoord

Het hangt een beetje van de context af maar ik zie twee mogelijkheden:
1. als je reële ontbinding zoekt dan is die van de vorm (x2+ax+b)(x2+cx+d) en dat kun je met de hand uitwerken
2. als het complex mag kun je de vergelijking oplossen: schrijf y=x2 en los eerst y2+y+1=0 op via (y+1/2)2+3/4=0 en daarna voor beide waarden van y de vergelijking x2=y oplossen

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 februari 2011



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb