De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenen aan willekeurige driehoeken

In driehoek ABC is a=5 en b-c= 2 en B-C=20°. Bereken A, B, C, b en c.

Ramake
3de graad ASO - dinsdag 16 november 2010

Antwoord

Jos,
Gebruik de formule van Delambre:(b-c)/a=(sin1/2(B-C))/cos1/2A en vervolgens de tangensregel.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 16 november 2010



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb