De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kansen en formules

In vaas I zitten a knikkers. Daarvan zijn er vijf rood. De rest is zwart. In vaas II zitten ook a knikkers waarvan er 3 rood zijn. De rest is wit.
De kans dat Wim een rode en een zwarte knikker pakt is
P(rode en zwarte) = 3a-15/a2

Tijdens de berekening kom ik tot hier:
a-5/a · 3/a = (a-5)3/a2 = ..........

Kunt u mij uitleggen HOE ik de haakjes kan wegwerken?

Alvast bedankt..

Stan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 oktober 2010

Antwoord

$
\Large \frac{{a - 5}}
{a} \cdot \frac{3}
{a} = \frac{{3a - 15}}
{{a^2 }}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 31 oktober 2010
 Re: Kansen en formules 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb