De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Gulden Snede Spiraal

 Dit is een reactie op vraag 57581 
hallo,
hoe kom je de vergelijking van de bovenste lijn van het gulden vierkant te weten? Dat snap ik niet.

pollet
3de graad ASO - zondag 31 oktober 2010

Antwoord

Als hoekeenheid gebruik je best de radiaal (rad) in plaats van zestigdelige graden (°).
En 90° = $\pi$/2 rad.

Dus

1/90 = 2/$\pi$ en

$\theta$/90 = 2$\theta$/$\pi$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 31 oktober 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3