De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verwachtingswaarde

Hallo,

Zou iemand mij kunnen helpen met volgend vraagstuk:
De lengte X van een kubus heeft verwachtingswaarde E=2m en [SIGMA](X) = 0.1m. De variaties in de lengte hebben een symmetrische kansverdeling. Wat is de verwachtingswaarde van het volume?

Ik moet dus E[X3] berekenen, maar ik weet niet hoe.

Mvg,

SP

S
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 28 oktober 2010

Antwoord

Dag Sander,
Niet Moeilijk.
Als EX = m en VarX = s2 (hier m=2 en s=0.1)
Dan X= m + sY met EY = 0 en EY2 =1 en vanwege de symmetrie EY3=0
Dan X3 = (m+sY)3 = even uitwerken en dan termsgewijs de verwachtin nemen:
Als ik geen fout gemaakt heb:
EX3 = m3 + 3m·s2 = 8 + 0.06
met vriendelijke groet,
JCS

JCS
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 november 2010



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb