De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinusvergelijking

Hoe bereken ik x hier exact:

sin(x)=sin(x2) ?

bruno
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 oktober 2010

Antwoord

Beste Bruno,

Je weet misschien dat sin(a) = sin(b) als:
· a = b + 2.k.$\pi$ ('gelijke hoeken')
· a = $\pi$ - b + 2.k.$\pi$ ('supplementaire hoeken')

Als je dat hier toepast krijg je telkens een kwadratische vergelijking in x die je kan oplossen, bv. met de abc-formule. Je zal oneindig veel oplossingen vinden door die parameter k (met k geheel). Eenvoudige oplossingen zijn x = 0 en x = 1 (dan is x immers gelijk aan x2).

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 oktober 2010



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb