De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe bereken ik van deze functie de inverse?

Beste Wisfaq,

Het berekenen van inverse functies is geen probleem, maar ik heb geen flauw idee hoe ik van de volgende functies de inverse f-1(x) kan berekenen.

f(x)=8tan(2x+5)

f(x)=3arcsin(cos2x)

Kunt u misschien aangeven hoe je dit in stappen aanpakt? Alvast bedankt!

Jurgen
Student universiteit - donderdag 9 september 2010

Antwoord

Jurgen,

De eerste functie staat in de vorm f(x)=y=8tan(2x+5).
Er staat dus een uitdrukking y in functie van x.
Om de inverse functie hiervan te bepalen verwissel je de rol van x en y en zoek je de uitdrukking x in functie van y.

Vb: f(x)=sin(x2)
f-1(x)=Öarcsin(x)

Hopelijk brengt dat duidelijkheid?

Mvg

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 september 2010
 Re: Hoe bereken ik van deze functie de inverse? 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb