De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: 2 onbekenden in derdegraadsfunctie

 Dit is een reactie op vraag 62951 
hallo, bedankt voor je antwoord ik ben op de goeie weg
maar als ik f(-i) toepas dan bekom ik
(-i)3+(6+9i)(-i)2+p(-i)+q aangezien (-i)3=(-i)2∑(-i)=-i
en aangezien i2=-1 en dus (-i)2=1
-i+6+9i-pi+q q=(p-8)i-6
ik ben waarschijnlijk fout maar volgens mijn redenering is het op deze manier.. als je mijn fout ziet wil je dan reageren aub?

En om z1 en z2 te berekenen gebruik je dan discriminant en dan de wortel van je discriminant nemen op complexe wijze om dan de twee nulpunten z1 en z2 te bekomen? want als ik dit doe met jou functie dan is mijn discriminant opnieuw een tweedegraadsfuncit met p als onbekende... en als ik die uitwerk dan heb ik geen nulpunten omdat mijn discriminant dan kleiner is dan 0

sorry op voorhand als ik een domme fout maak die ik over het hoofd zie maar ik heb echt moeite met deze oefening.
Mijn examen is woensdag en er is veel kans dat een gelijkaardige oefening gevraagd word. Als ik gewoon weet hoe je aan z1 en z2 komt dan kan ik de rest verder uitwerken

dank bij voorbaat

Jorn V
Student Hoger Onderwijs BelgiŽ - zaterdag 21 augustus 2010

Antwoord

Jorn,
z2=(-i)(-i)=i2=-1,dus z3=(-1)(-i)=i.Wel is i(-i)=1.
z1=-(3+4i)+÷(30i-15-p) en z2=-(3+4i)-÷(30i-15-p), zodat
z1+z2=-(6+8i) en z1z2=8+p-6i.Hopelijk lukt het zo.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 augustus 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3