|
|
\require{AMSmath}
Sinus en cosinus
Ik kan nergens iets vinden omtrent deze sommen in mijn boeken dan wel op wisfaq. Hopelijk kunt u mij hierbij helpen dan wel uitleggen.
1) De waarde sin(2/3$\pi$) is gelijk aan
A) 1/2 B) 1/2√3 C) -1/2 D) -1/2√3
2) cos(2x) is gelijk aan
A) 2sin2(x)-1 B) 1-2 cos2(x) C) sin2 (x) - cos2(x) D) 2 cos2(x)-1
3) sin(3/2$\pi$-x) is gelijk aan
A) -sin(x) B) -cos(x) C) cos(x) D) sin(x)
Olde K
Student hbo - vrijdag 6 augustus 2010
Antwoord
1) Gebruik de eenheidscirkel!

Aflezen bij 2/3$\pi$ geeft 1/2√3
2) Deze formules staan (of stonden?) op de formulekaart.

Zie 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen
3) Gebruik de eenheidscirkel en teken een aantal punten van de grafiek!

Je begint bij 11/2$\pi$ en je gaat met de wijzers van de klok mee (het is immmers -x). Bij x=0 krijg je als functiewaarde -1. Bij 1/2$\pi$ is de functiewaarde 0,... enz... Uiteindelijk krijg je zoiets als:

..en daar zie ik toch wel y=-cos(x) in...

Waarmee dit vraagstuk ook weer 's opgelost... en de spelregels al gelezen?

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 6 augustus 2010
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|