De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afleiding formules circulaire rotatie

 Dit is een reactie op vraag 62725 
Heel, heel erg bedankt voor uw uitleg. Ik begrijp het allemaal heel goed. Ik ben alleen niet zo thuis in de goniometrie. Kunt U mij misschien ook uitleggen hoe je in dit geval de somregels van de goniometrie toe moet passen. Ik ga ze overigens ook goed bestuderen.

U heeft me zo goed geholpen. Zoudt U misschien ook nog de vraag hieronder willen beantwoorden.

De transformatieformules voor een hyperbolische rotatie zijn

x' = cosh(w)x - sinh(w)y

en

y' = -sinh(w)x + cosh(w)y

met -¥ w +¥. Hoe kunnen deze formules afgeleid worden?

Overigens nogmaals bedankt voor de zeer heldere uitleg.

Ad van
Iets anders - woensdag 23 juni 2010

Antwoord

cos(a+q)=cos(a)cos(q) - sin(a)sin(q) en
sin(a+q) = sin(a)cos(q) + cos(a)sin(q)

Over die andere rotatievorm moet ik nog wat langer broeden, want dat steunt m.i. meer op matrixtheorie dan op 'gewone' goniometrie.
En ik weet natuurlijk niet tot op welk niveau je kunt/wilt gaan.
Maar wie weet is er zomaar iemand die het eenvoudig aan je kan uitleggen. Bij Wisfaq zitten genoeg specialisten.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 juni 2010
 Re: Re: Afleiding formules circulaire rotatie 
 Re: Re: Afleiding formules circulaire rotatie 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb