De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrie

hoi,
het is misschien een domme vraag, maar wij hebben de formules gehad:
Sin(a) = Sin (B) geeft A =B + k·2p of A = p-B + k·2p
en die formule dan ook nog in de cos-vorm
alleen ik snap niet wat je moet doen als er bijvoorbeeld staat:
sin(2x) = 1
of sin (x) = 0
of cos (x) = 0
of cos (x) = -1
of 2 cos(x - 1/3p) = 0

mijn vraag dus hoe los je zulke op???
en dan bedoel ik niet alleen deze, maar gewoon een algemen regel. Dus als er niet aan allebei de kanten cos of sin staat.

alvast bedankt,

M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 12 juni 2010

Antwoord

Beste Manon,
Misschien kan je eerst eens kijken of je bij onderstaande link(ook te vinden bij "samengevat", "vergelijkingen oplossen") antwoord vind op je vragen.
Om je iets op weg te helpen hier je eerste voorbeeld:
Gebruik: Sin(a) = Sin (B) geeft A =B + k·2p of A = p-B + k·2p
en 1=sin(p/2):
2x=p/2+k·2p , of 2x=p-p/2+k·2p=p/2+k·2p. In dit geval zijn deze twee oplossingen hetzelfde.
Maar dan geldt: x=0,5·(p/2+k·2p)=p/4+k·p.
Zie 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen
Lukt het nog niet, laat maar weten.
Succes,
Lieke.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 juni 2010



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb