De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Helling en de hellingshoek van rechten

Ik ben een student uit het 6e jaar TSO. Volgende vragen kreeg ik op een toets en ik heb het antwoord nog steeds niet kunnen vinden. leerkracht zegt dat ik het zelf maar moet uitzoeken en wil dus niet helpen.

1e vraag:
gegeven: f(x)= -x2+2x+3 en g(x)= x+3
Bepaal de helling en de hellingshoek van de rechte g(x)die de tweedegraadsfunctie g(x) snijdt in de x-waarden 0 en 1.

2e vraag:
gegeven: f(x)=3x2+5x-3
Bereken het voorschrift van de afgeleide functie f'. De grafiek van f(x) heeft een snijpunt met de y-as. Bereken de helling in dit snijpunt.

Hopend op een reactie
alvast bedankt.

ellen
Overige TSO-BSO - donderdag 3 juni 2010

Antwoord

1e vraag
g staat al gegeven toch? en dan snijden met zichzelf? deze vraag is een beetje onduidelijk

2e vraag
f(x)=3x2+5x-3
f'(x)=6x+5
Voor de y-as geldt: x=0
Invullen geeft:
f'(0)=5
De helling in (0,-3) is dus 5

Zo beter?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 juni 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3