De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische functie zo opgelost?

2 sin (3X-1)=1
sin (3X-1) = 1/2
3x-1=1/6p mod 2p
x-1=1/18p mod 2/3p
x= 1+1/18p mod 2/3p

is dit nou goed opgelost?
Of ben ik helemaal verkeerd bezig..
alvast bedankt!

Nathal
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 mei 2010

Antwoord

Je bent niet helemaal (of helemaal niet) verkeerd bezig.
Uit sin(3x-1) = 1/2 volgt niet alleen 3x-1 = 1/6p mod(2p) maar ook nog 3x-1 = 5/6p mod(2p).
En als je deelt door 3, dan moet het getal 1 toch óók gedeeld worden!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 27 mei 2010



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb