De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Break even punt met 2 producten

Er zijn 2 producten A en B. Voor elke verkoop van product A worden er 3 van product B verkocht.

Verkoopprijs A: 1.850
Variabele kost A: 1.100
Marge: 750

Verkooprijs B: 1.650
Variabele kost B: 650
Marge: 1000

Totale vaste kosten: 15.000.000

Het berekenen van het BEP voor 1 product lukt me (Vaste kost / marge.
Ik zit in de knoop met enerzijds de verhouding 1 product = 3 producten van B en het verschil in marge.

Danny
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 11 mei 2010

Antwoord

Danny,
Als X=aantal A ,dan 3X=aantal B.Dus 3750X=15.000.000.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 12 mei 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3