De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekeningen met exacte waarden

Ik moet onderzoeken hoe je in driehoeken aan de exacte waarden van de sin en cos bij hoeken van 30°, 45°&60° kunt komen, hiermee moet ik kunnen laten zien hoe je aan sin 120° en cos 150° komt.
Hoe kan je dit het beste aanpakken?

En ze zeggen bijv. dat 15°= 1/4(Ö6-Ö2) is hoe komen ze daarbij?

Alicia
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 9 mei 2010

Antwoord

Gewoon een kwestie van formules kennen en/of snappen
Zoals sin (90°+a)= cos a
etc etc
en cos 15° = cos(45°-30°) en daar is ook weer een formule voor.

Die formules zijn er dus niet voor niets

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 mei 2010



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb