De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Herleiden van sinus en cosinus

Hoi, ik heb een vraagje.
Hoe herleid je de volgende formule tot de vorm y=acos(bx)

y=sin(x+1/4p)+cos(x+1/4p)

Volgens mij moet het met behulp van de somformules.. maar kom er niet uit!

Tessa
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 april 2010

Antwoord

Hallo

Uit het verband tussen complementaire hoeken
sin(x) = cos(1/2p-x)
weet je dat
sin(x+1/4p) = cos(1/4p-x)
Nu kun je een formule van Simpson toepassen (cos(a)+cos(b)=...).
Je vindt dan Ö2·cos(x)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 15 april 2010



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb