De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kansberekening loterij

 Dit is een reactie op vraag 61543 
Ik dacht zelf bij de eerste uitleg dat ze bij de eerste prijs drie kansen heeft, bij de tweede 2 en bij de laatste prijs nog 1 kans ( ivm drie loten)

Daarnaast begrijp ik de uitleg van alleen de hoofdprijs niet. Waarom moeten die twee getallen bij elkaar op worden geteld?

Judith
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 januari 2010

Antwoord

Er is maar één lot waarop de hoofdprijs valt... enz.

Voor de tweede vraag. Er zijn twee mogelijkheden. De eerste prijs valt op het eerste lot en geen andere prijs op het tweede lot OF op 't eerste lot valt geen prijs en de hoofdprijs valt op het tweede lot. Je hebt hier te maken met een OF-kans dus tel je de kansen op.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 26 januari 2010
 Re: Re: Kansberekening loterij 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb