|
|
\require{AMSmath}
Kansberekening loterij
100 loten worden verkocht. Eerste prijs 20 euro Tweede prijs 10 euro Derde prijs 5 euro
Eerst trekt men de hoofdprijs, daarna de tweede en als laatste de derde prijs. Op 1 lot kan maar 1 prijs vallen.
Charlotte heeft drie loten. Wat is de kans dat zij alle drie de prijzen wint? Petra heeft twee loten. Wat is de kans dat zij uitsluitend de hoofdprijs wint?
Mirand
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 januari 2010
Antwoord
P(drie prijzen)=$ \large { 1 \over {100}} \cdot {1 \over {99}} \cdot {1 \over {98}} = ... $ P(alleen de hoofdprijs)=$ \large { 1 \over {100}} \cdot {{97} \over {99}} + {{97} \over {100}} \cdot {1 \over {99}} = ... $ Helpt dat?

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 januari 2010
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|