De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Telproblemen - herhalingscombinatie

 Dit is een reactie op vraag 61282 
De vraag komt uit een boek van Jennekens-Deen, en is in gewijzigde vorm ook terug te vinden in Van Basis tot Limiet:
Hoeveel gehele positieve oplossingen hebben de volgende vergelijking: x1+x2+x3+x4+x5=10.
Het antwoord is herh comb met n=10 en k=5??

Tom Go
Docent - donderdag 7 januari 2010

Antwoord

Precies en nu even realiseren wat het aantal herhalingscombinaties met n=10 en k=5 voor aantal oplevert: Dat is in het algemeen (n+k-1) boven (k-1) en dat aantal is dan 14 boven 4 ....... dan klopt het toch ???

Zie Herhalingscombinaties

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 8 januari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3