De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Drie keer gooien met een dobbelsteen

Jan werpt 3 keer met een dobbelsteen. Toevalsvariabele Z is het aantal keren dat er 6 ogen gegooid worden.
Mijn vraag: bereken de verwachtingswaarde die bij deze kansverdeling hoort. Volgens mij is de kans per worp 1/6.

Kelly
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 29 december 2009

Antwoord

De stochast Z is binomiaal verdeeld is met:
n=3
p=1/6

De verwachtingswaarde is n·p=3·1/6=1/2

Zie ook 3. Binomiale verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 december 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3