De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kansvoorspelling

Voor een bepaalde plaats en tijd doen 2 weerstations, I en II, een weersvoorspelling: regen of zon. Bekend is dat I in 9 van de 10 gevallen goed voorspelt, en II in 4 van de 5 gevallen. Vraag: Als I regen voorspelt en II zon, wat is dan de kans op regen? Hoe pak ik dit aan?

jerbin
Student universiteit - donderdag 17 december 2009

Antwoord

Volgens zijn er 2 mogelijke uitkomsten:

P(I juist en II niet juist) = 0,9·0,2 = 0,18
P(I niet juist en II juist) = 0,1·0,8 = 0,08

P(het regent) = $
\large {{0,18} \over {0,18 + 0,08}} \approx 0,693
$

Denk ik zo...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 december 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb