De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kans op O-negatief

VRAAG:

Slechts 7 % VAN DE POPuLATIE heeft O-negatief.
Als 10 willekeurige personen bloed geven , wat is de kans dat er minstens 1 van hen een universele donor is.

Ik heb hier de complement regel gebruikt en ik kom 51.6% uit is dat juist?

Dank voor de hulp

junaid
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 16 december 2009

Antwoord

X:aantal personen met O-negatief
X~binomiaal verdeeld met n=10 en p=0,07
Gevraagd:P(X1)=1-P(X=0)=1-0,93100,516

Zie 3. Binomiale verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 december 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3