De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Flessen vullen

 Dit is een reactie op vraag 61116 
neen, het lukt nog niet omdat ik dezelfde vergelijking uitkom
p(x500)=0,1
p(z500-µ / 5) =0,1
500-µ / 5 = ????

jurgen
3de graad ASO - dinsdag 15 december 2009

Antwoord



Je moet natuurlijk wel de z-score gebruiken die hoort bij 10%. Dat kan je uit de tabel van de standaard normale verdeling halen of berekenen met een GR.

q61123img1.gif

Dat moet kunnen toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 december 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3