De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Recursievergelijking en een rekenkundige rij

De recursievergelijking Tn+1 = Tn - 3, met beginvoorwaarde T1=7 bepaalt een rekenkundige rij. Bepaal T1000.
Iemand een idee hoe je dit berekent?

thx

P.
Student Hoger Onderwijs België - maandag 23 december 2002

Antwoord

De rij is rekenkundig, er gaat steeds 3 vanaf.
Je kunt de directe formule bepalen: Tn = 7 - 3(n - 1), ofwel
Tn = 10 - 3n

Dus T1000 = 10 - 3·1000 = -2990

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3