De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Flesje cola

de inhoud van klessen frisdrank is normaal verdeeld met de parameters µ=50,5 cl en sigma = 0,25 cl

gevraagd : wat is de kans opdat de inhoud minimaal 49,9 cl en maximaal 51,1 cl is .

ik heb dit met de tabel opgelost en heb een transformatie gedaan :
p ( x 51,1) =
z = (51,1 - 50,5 )/0,25 = 2,4
p ( z 2,4 ) = 0,9918

deze oplossing is ok volgens mijn boek
maar ik dacht dat ik hier nog eens p( 49,9 x) moest vanaf trekken.
z=49,9-50,5/0,25 = -2,4
dan had ik p(49,9 x)= 1-p(x49,9)=1-p(z-2,4)=1-1-p(z2,4) = -0,9918 als ik die dan van elkaar aftrek dan heb ik het dubbele van wat ik zou moeten uitkomen ( en dan nog wel negatief)
waarom klopt deze redenering niet ?

jinthe
3de graad ASO - vrijdag 11 december 2009

Antwoord

Je hebt een beetje zitten haspelen met de 1- en met de mintekens.
p(49,9x)=1-p(x49,9)=1-p(z2,4)=1-0,9918=0,0082
Dus het antwoord is 0,9918-0,0082=0,9836.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 11 december 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb