De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekening bij de normale verdeling

Een test is normaal verdeeld met een gemiddelde 100 en een standaardafwijking 15. Hoe groot is de kans op een score tussen de 110 en 120? Geef het antwoord in 2 decimalen nauwkeurig.

Wietsk
Student universiteit - zondag 6 december 2009

Antwoord

X:score op de test
X~normaal verdeeld met:
m=100
s=15
Gevraagd: P(110X120)

Met de GR? Gebruik NormalCdf(110,120,100,15)
Tabel? Gebruik P(110X120)=P(X120)-P(X110).

Vul in onderstaand script onderaan maar 's 110 en 120 in.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 december 2009
 Re: Berekening bij de normale verdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3