De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Centrale limietstelling

 Dit is een reactie op vraag 60795 
hallo,

bedankt voor de link,
ik heb nu dit gevonden :

E(x) = 1,4 = µ
standaarddevidatie = 0,3
n = 125

E(X) = n.E(x) = 125.1,4 = 175
standaarddeviatie totaal : 0.3.125 = 37,5

P(XL) = 0.01

Klopt dit?
Hoe bepaal ik vervolgens L?
(moet ik 1-p((ZX-E(x))/sigma) dan gelijkstellen aan 0.01 en vervolgens hieruit L berekenen? )

groetjes,
Sielke

Sielke
Student universiteit België - zondag 22 november 2009

Antwoord

Het 'ding' heet wortel-n wet... dus $\sigma$(X)=0,3·√125 en eh... dan de normale verdeling nog 's bestuderen misschien?

Zie bijvoorbeeld De standaard normale verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 november 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3