De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Binomium van Newton

 Dit is een reactie op vraag 60816 
Dankje maar ik heb nog wel enkele bedenkingen
bij
1) ik heb het helemaal uitgeschreven en nu kom ik op:
2. (b2+b2+b2+1) . (2b .(3+b2) = (6b2+2) . (6b+2b3) en hoe moet ik dan verder?
2) dus 5-i = 3 dan: is i= -3/5
ingevuld: C((-3/5)/5) . Ö(v)^(5+3/5) . 4^(-3/5) en dan?

verder zit ik nog verward met een ander oefeningetje:
bewijs: C(1/n) + 2 C(2/n) + 3C(3/n)+...+ nC(n/n) = n.2^(n-1) met n(of gelijk aan)1
hoe begin ik hier aan:s

met vriendelijke groeten

Shari
3de graad ASO - zondag 22 november 2009

Antwoord

1. Inderdaad, dit is perfect.
Schrijf het als : 4b(3b2+1)(3+b2)
en vervang b door Ö(1+a2) en dus b2 door 1+a2

2. Als 5-i=3, dan is i=2 !!!!!
Vermits i begint bij 0, is het dus de derde term.

3.
q60842img1.gif

Lukt het nu?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 november 2009
 Re: Re: Binomium van Newton 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb