De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Normale verdeling

Hallo,

Ik ben bezig met oefeningen van statistiek te maken, maar ik zit vast bij deze oefening. kunt u me helpen aub?

In een museum moet een kredietaanvraag gedaan worden voor de kosten van katalogering van 90 stukken. De werktijd is normaal verdeeld met een verwachtingswaarde 4 uur, standaarddeviatie 1 uur en loonkost 40 euro per uur. Wat is de minimale te ramen kost om met 95% zekerheid de katalogering binnen budget te kunnen afronden?

Oplossing: X ~N (4,1)

P(X=x)=0.95

Maar ik weet niet echt wat je moet doen met die loonkost?

mvg

Reinha
Student universiteit België - woensdag 11 november 2009

Antwoord

Je zou de stochast X kunnen definieren als:

X:totale kosten van 90 stukken

De verwachtingswaarde: 90·4·40=14.400 euro
De standaarddeviatie: Ö90·1·40379

Gevraagd: k zodat P(Xk)0,95.
Zou het daarmee lukken?

Zie eventueel ook Normale verdeling.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 11 november 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3