De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Binomiaal verdeling

Hallo,

Ik ben bezig met binomiaal verdeling-oefeningen te maken, maar ik vraag me af of we niet te weinig gegevens hebben gekregen om deze oefening op te lossen? Ik ben voor mijn verjaardag op een concert met 1000 personen. Wat is de kans dat er nog 3 andere mensen uit de zaal ook jarig zijn?

Oplossing: X~B(1000,1/365)

Maar ik ben niet zeker of deze p dat ik gekozen heb, wel klopt?

Met vriendelijke groeten

Kevin
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 11 november 2009

Antwoord

Als je er van uit gaat dat de kans dat iemand vandaag jarig is gelijk is aan 1/365 dan geldt:

X~binomiaal verdeeld met
n=1000
p=1/365

Gevraagd: P(X=3)

Lijkt me dus geen probleem...!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 11 november 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3