De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische verhoudingen

Hallo,

Stel je hebt sin x= 3/5
x in [p/2, p]

hoe vind je hieruit cos x, tan x?

Ander voorbeeld:
Stel je hebt tan x = 1/2
x in [p, 3·p/2]
hoe vind je hieruit sin x, tan x?

S.
Student universiteit - zaterdag 17 oktober 2009

Antwoord

Er geldt bijvoorbeeld dat sin2a+cos2a=1. Als je weet dat sina=3/5 dan kan je cosa wel berekenen. Vul maar in! Als het goed is krijg je zelfs twee mogelijk oplossingen:

cosa=-4/5 of cosa=4/5.

Omdat je weet dat aÎ[1/2p,p] weet je welke je moet hebben.

Voor het tweede voorbeeld kan je misschien 's kijken op Hoe bereken ik exact de waarde van sin en cos? en de reacties...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 oktober 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb