De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijzen ( som-verschil-verdubbelings-en halveringsformules)

Kunt u mij een beetje helpen om volgende twee vergelijkingen te bewijzen aub??

1) cos2(a+b) + cos2(a-b) = 1+cos2acos2b

2) Cot2a = (cot2a-1 ) / (2cota)

Alvast bedankt,

Tim

Tim
3de graad ASO - vrijdag 25 september 2009

Antwoord

Tim,
1)cos(a+b)=cosacosb-sinasinb en cos (a-b)=cosacosb+
sinasinb.Vul dit in het linkerlid in en werk uit.
2)cotg2a=cos2a/sin2a en cos2a=cos2a-sin2a en sin2a=2sinacosa.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 25 september 2009
Re: Bewijzen ( som-verschil-verdubbelings-en halveringsformules)



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3