|
|
\require{AMSmath}
Re: Re: Hoe bereken ik exact de waarde van sin en cos?
Ok het volgende:
sin van hoek AMB = 0.5/schuine zijde cos van hoek AMB = 1/schuine zijde
Ik weet dat de lengte van de aanliggende zijde en overstaande zijde dus ik kan met de stelling van Pythagoras berekenen wat de lengte is van de schuine zijde namelijk wortel van (0.52+12) = √1.25
Maar ik snap niet wat er precies bedoelt wordt met of het niet het zelfde is als mijn sinus? en of die het zelfde is als de cos want ik zie dat niet. Ik weet nou echt niet precies wat ik aan het doen meer ben, ben de kluts helemaal kwijt.
jermai
Student universiteit - zondag 13 september 2009
Antwoord
Je bent al een eind op weg. De hoek AMB en $\theta$ zijn samen 180°. Dat betekent dat sin$\angle$AMD=sin$\theta$. We zochten de sinus van $\theta$:

Als je dat nog even in de eenheidscirkel kijkt dan lijkt me dat toch wel te kloppen:

Bij cos$\theta$ gaat het dan net even anders.

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 september 2009
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie 3
|