De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De hoek tussen twee coordinaten

Hoe kan ik uitrekenen welke hoek een punt A op een cirkel heeft tov het middelpunt B.

Ik loop telkens vast op een formule die maar over een of twee periodes van de cirkel geldt. Ik zoek een formule/functie die kan berekenen wat de hoek is van 0-360 graden van het punt, ongeacht in welke periode punt A zich bevind

Joop
Student hbo - vrijdag 10 juli 2009

Antwoord

Ik begrijp de vraag niet zo goed.
Bedoel je de vier kwadranten??
Dan veronderstel B=(0,0) en A=(x,y)
De hoek a ligt dan vast met a=arccos(x/Ö(x2+y2)) als y0 en
a=2p-arccos(x/Ö(x2+y2)) als y0.
Eventueel dan nog omrekenen naar graden, natuurlijk.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 juli 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb