De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lissajousfiguur

Ik heb de volgende vraag:
Er is een Lissajoufiguur K getekend met de volgende parametervoorstelling: x=sin2t en y=cos(t- 1/4p)
op het interval [1/4p,11/4p].
Hoe kan ik uit de parametervoorstelling bewijzen, dat de x-as as van symmetrie is?

Alvast bedankt,
Katrijn

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 juni 2009

Antwoord

Je kunt nagaan dat K de x-as snijdt voor t=3·p/4,

Kies nu u=3·p/4+t en v=3·p/4-t.
Je moet dan bewijzen:
sin(2u)=sin(2v) en cos(u-1/4p)=cos(v-1/4p).

Probeer eens of dat wil lukken

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 juni 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb