|
|
\require{AMSmath}
Mandelbrot cardioïde
Hallo,
Op http://www.pandd.demon.nl/...#32 ben ik het volgende tegengekomen:Hierboven (zie Paragraaf 3, 3.1. Dekpunten) vonden we dat de waarde z1 = 1/2 - √1/4 - c aanleiding gaf tot stabiele evenwichten. Op de rand van de M-verzameling geldt dus: |2z1| = 1, zodat we kunnen stellen 2z1 = cos $\phi$ + i sin $\phi$ Nu is mijn vraag hoe komen ze op de laatste regel: cos $\phi$ + i sin $\phi$ ¹ 1
Alvast bedankt
Yonne
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 mei 2009
Antwoord
dag Yonne,
Let eens goed op de verticale streepjes. Die betekenen, dat het gaat om de modulus van het complexe getal 2z1. De algemene formule van een complex getal waarvan de modulus gelijk is aan 1, wordt juist weergegeven in de formule cos $\phi$ + i sin$\phi$ (Denk maar aan de eenheidscirkel). groet,

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 26 mei 2009
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2025 WisFaq - versie 3
|