De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Croissants of bruinbrood

In een hotel vraagt men aan 25 gasten of ze bij hun ontbijt liever croissants eten of bruinbrood. Men heeft opgemerkt dat gasten in de meeste gevallen het ene of het andere laten staan.

a. Als we een nulhypothese en alternatieve hypothese willen opstellen geef dan een stochast Y en haar kansverdeling.

H0 : p = 0,5
H1 moet iets anders dan 0,5 zijn.

b. Maak tabellen voor k met P(Y K | p=1/2) a en kies a = 0,1

?? Hoe moet dit verder?

Koen
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 15 mei 2009

Antwoord

Ik begrijp niet helemaal wat je nu wilt toetsen. Dat de gasten liever croissants eten? Of liever bruinbrood? Of dat de helft liever croissants eten en de andere helft liever bruinbrood? Misschien kan je even vertellen wat de stochast Y precies is?

Een tabel maken met de kansen bij een binomiaal kansexperment onder de H0-hypothese zal toch niet het probleem zijn? Dat gaat erg handig met je GR. Maar dan moet je even precies formuleren wat de parameters zijn!

Kortom: het is me niet helemaal duidelijk wat nu de vraag is en ik heb 't gevoel dat er nog wat informatie ontbreekt. Dus zegt u 't maar!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 mei 2009
 Re: Croissants of bruinbrood 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3