De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inverse fuctie van tg

voor de berekening van een argument heb ik volgende gegevens pt A (2,1) pt B (6,4)na toepassing v an de formule tg hoekAB= Xb-Xa/Yb-Ya= 6-2/4-1= 4/3= 1,3333 tot hier volg ik maar dan past men de inverse funcie van tg toe en komt men op 59,0334 ??? uit.
Hoe komt men daar aan?

Patric
Ouder - dinsdag 28 april 2009

Antwoord

Beste Patrick,

Ik neem aan dat je hoek B wilt berekenen (anders klopt 4/3 niet)? Die 11/3 geeft aan welke waarde uit tan(hoek B) = 11/3 komt.
Maar we willen hoek B weten, dus moeten we de tangens-functie op een of andere manier zien 'op te heffen'. Dat kan met de inverse tangens, ookwel arctan(x) of boogtangens(x) of tan-1(x) genoemd.
Dus hoek B = arctan(11/3) 53,13° (de inverse tangens kun je vaak via de optie 2ND of Shift en dan 'Tan'-toets op rekenmachine tevoorschijn krijgen, als je je antwoord in graden wil hebben, moet je rekenmachine wel op 'Graden' = 'Deg(rees)' hebben staan).

Duidelijk?

Gr. Davy.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 30 april 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie 3