De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Binomiale kansverdeling

Een toets bestaat uit 30 meerkeuzevragen waarvan per vraag 1 antwoord goed is. Bereken de kans dat iemand die alle vragen gokt meer dan 15 vragen goed gokt.
Kunt u mij helpen met de berekening van deze opgave. Ik kom er met het binomiale verdeling niet uit.
Alvast bedankt.

Manon

Manon
Iets anders - vrijdag 17 april 2009

Antwoord

Het hangt er maar van af hoeveel keuzes je hebt bij deze meerkeuzevragen. Ik ga er maar even van uit dat het om vierkeuzenvragen gaat. In dit geval (inderdaad!) de binomiale verdeling:

De kans op succes: p=1/4
Aantal keren: n=30
X~binomiaal verdeeld
Gevraagd: P(X15)

Oplossing: P(X15)=1-P(X15)

Met je GR? Of een tabel:

P(X15)=1-P(X15)=1-0.9992=0,0008

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 17 april 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3