De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Waar vind ik de z-waarde toets?

In een pondspak koffie zit 500 gram koffie. De machine vult de pakken met een bepaalde nauwkeurigheid van s = 4 gram . Het vulgewicht is normaal verdeeld. De fabrikant stelt het gemiddelde vulgewicht in op µ = 502 gram.
a) Bereken hoeveel procent van de pakken koffie onder het gewicht van 505 gram zit.

Hoe bereken ik de Z?

nas
Student hbo - woensdag 15 april 2009

Antwoord

Om van een normale verdeling een standaardnormale verdeling te maken kun je een waarde (x) omrekenen naar een standaardnormale waarde (z).
Hierbij gebruik je de formule:

q59034img1.gif

Hierbij is µ de verwachtingswaarde en is s de standaarddeviatie en in dit geval is x=505.

Zie 4. Normale verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 april 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3