De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keerpunten

 Dit is een reactie op vraag 58979 
De parametervoorstelling was
x = 4cost
y = 2sin3(t-a)

met domein [0,2$\pi$]

'Met behulp van dy/dt en t=0 of t=p hebben we toen twee vergelijkingen voor a opgesteld:
cos(-3a)=0 en cos(3p-a)=0.'

Ik heb trouwens cos (3$\pi$ -3a) = 0! misschien is dat wat ik fout doe?

het domein van a snap ik, maar met het domein van de parametervoorstelling hebben we nog geen rekening gehouden, want ik snap niet hoe d.m.v. de vergelijkingen die ik altijd moet maken aan de a = 1/6$\pi$ moet komen. Je mag immers geen k = -1 invullen.

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

Het moet inderdaad cos(3$\pi$-3a) zijn.

'Je mag immers geen k = -1 invullen'
Dat mag je dus wel. Ik weiger te snappen waarom dat niet zou mogen.

Met 'het domein van de parametervoorstelling' hebben we wel rekening gehouden door t=0 en t=$\pi$ te kiezen. Dan moet je nu niet aan komen zetten met dat k=-1 niet zou mogen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 april 2009
 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keerpunten 
 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keerpunten 
 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keerpunten 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb