De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Keerpunten

 Dit is een reactie op vraag 58961 
Ja, dat snap ik. Maar daar kan ik op dit moment toch niets mee? De afgeleiden kan je nu ook niet maken, zolang je geen waarde van a hebt?

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 april 2009

Antwoord

Je had dus x=4cos(t) en y=2sin(3(t-a))
dx/dt=-4sin(t).
Dus de t-waarden van de keerpunten kunnen alleen die waarden van t zijn waarvoor sin(t)=0, dwz: t=0 en t=$\pi$ (de periode is toch 2$\pi$?)

dy/dt=6cos(3t-3a)
Dus je zoekt een waarde van a tussen 0 en 1 zodat
cos(0-3a) en cos(3$\pi$-3a) beide 0 zijn.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 13 april 2009
 Re: Re: Re: Keerpunten 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie 3